Ben-slide04-1600x400

Electronic Data Interchange (EDI) betekent dat computers onderling digitale informatie met elkaar uitwisselen. EDI zet bedrijfsdocumenten om in een standaardtaal (berichten) en stuurt ze door naar een andere computer.  Het gaat hierbij meestal om bedrijfsdocumenten zoals: inkooporders, facturen, verzendberichten, import- en/of exportnotificaties en betalingsoverschrijvingen.

Door gebruik te maken van EDI kan een hele administratieve papierwinkel worden teruggebracht naar het verzenden van digitale berichten.  EDI zorgt ervoor dat papieren documenten die leesbaar zijn voor mensen elektronisch worden opgebouwd en leesbaar worden voor computers. Dit proces vergroot de efficiëntie binnen een bedrijf en wordt vaak ingezet bij het optimaliseren van bedrijfprocessen.

Uw huidige EDI oplossing uitbreiden?

Uw bedrijf heeft al een aantal bedrijfsdocumenten geautomatiseerd zoals bijvoorbeeld de inkooporders en de facturen. Nu komt de wens naar voren om deze automatisering verder door te voeren en bijvoorbeeld een EDI oplossing toe te voegen om informatie uit uw financiële systeem te koppelen. Met andere woorden u wilt uw bestaande EDI oplossingen uitbreiden vanwege interne bedrijfsvoering.

Naast interne redenen om uw huidige EDI oplossing uit te breiden kunnen er ook externe redenen zijn. Elektronisch zakendoen is tegenwoordig (bijna) niet meer weg te denken uit de dagelijkse bedrijfsvoering. De kans is dus groot dat u in de loop van de tijd extra handelspartners wilt aansluiten.

Het uitbreiden van uw huidige EDI-oplossing is een puzzel die goed doordacht moet worden om te voorkomen dat u met een ‘houtje-touwtje’-oplossing komt te zitten. Door het uitwerken van een goed plan, voorkomt u dat u terecht komt in een digitaal doolhof. Hier kunnen we u in adviseren en bij helpen.

Er zijn veel verschillende EDI-oplossingen mogelijk. Welke optie het beste aansluit bij uw bedrijf, technische deskundigheid, wensen en budget, bespreken we graag met u. Bent u geïnteresseerd in het uitbreiden van uw huidige EDI-mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Beschikt u nog niet over EDI, maar wilt u weten wat de voordelen voor uw bedrijf kunnen zijn? Kijk dan op de pagina nieuwe EDI projecten opstarten.