Ben-slider-013-1600x400

.In de huidige zakenwereld moet alles snel, sneller, snelst. De economie staat onder druk en elk bedrijf moet continu haar producten en diensten verbeteren. Aan de andere kant worden de kosten daarbij strikt gelijk gehouden of zelfs verlaagt, een uitdaging dus.

Uw eigen bedrijf kan geïnteresseerd zijn in het elektronisch uitwisselen van gegevens, maar misschien vragen uw klanten en/of leveranciers hier wel om en bent u nog niet zover. Bent u een nieuwkomer op EDI-gebied dan kan het verwarrende materie zijn.

Wat is EDI?

Electronic Data Interchange (EDI) betekent dat computers onderling digitale informatie met elkaar uitwisselen. EDI zet bedrijfsdocumenten om in een standaardtaal (berichten) en stuurt ze door naar een andere computer.  Het gaat hierbij meestal om bedrijfsdocumenten zoals: inkooporders, facturen, verzendberichten, import- en/of exportnotificaties en betalingsoverschrijvingen.

Door gebruik te maken van EDI kan een hele administratieve papierwinkel worden teruggebracht naar het verzenden van digitale berichten.  EDI zorgt ervoor dat papieren documenten die leesbaar zijn voor mensen elektronisch worden opgebouwd en leesbaar worden voor computers. Dit proces vergroot de efficiëntie binnen een bedrijf en wordt vaak ingezet bij het optimaliseren van bedrijfprocessen.

Tot voor kort was EDI vooral iets dat gebruikt werd in grote ondernemingen omdat de software vrij kostbaar was. Met de komst van betere en goedkopere software is EDI nu ook bereikbaar voor kleine(re) ondernemingen. EDI software is ook als open source beschikbaar.

Wat zijn de voordelen van EDI?

Met EDI kunt u de efficiëntie (snelheid en nauwkeurigheid) van transacties verbeteren. U kunt kosten besparen en het maakt u een flexibele handelspartner voor uw klanten en/of leveranciers.

Een aantal voordelen van EDI voor u op een rij:

  • De omloopsnelheid van uw bedrijfsprocessen neemt toe;
  • De kans op fouten binnen uw bedrijfsprocessen wordt kleiner;
  • U heeft altijd een actueel inzicht in verkoopontwikkelingen;
  • U heeft altijd een actueel inzicht in voorraadontwikkelingen;
  • U bent minder afhankelijk van de planning van derden.

.
Het implementeren van een passende EDI-oplossing kan een intimiderende uitdaging zijn waar we u graag bij  helpen. Er zijn veel verschillende EDI-oplossingen mogelijk. Welke optie het beste aansluit bij uw bedrijf, technische deskundigheid, wensen en budget, bespreken we graag met u. Bent u geïnteresseerd in de EDI-mogelijkheden voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

Beschikt u al over EDI, maar wilt u een bestaande EDI oplossing uitbreiden? Ook dat kan!