Optimaliseren bedrijfsprocessen

ICT is de smeerolie van uw bedrijf. Het moet gewoon altijd werken om uw bedrijfsprocessen en communicatie probleemloos te laten verlopen. Bedrijfsprocessen zijn van groot belang voor de totale bedrijfsvoering en het succes van uw bedrijf. Een goed bedrijfsproces kan uw organisatie maken maar een slecht proces daarentegen kan uw bedrijf ook breken.

Kunt u uw bedrijfsprocessen optimaliseren maar doet u dat (nog) niet? Dan loopt u de kans op ontevreden klanten en bovendien gaat het vaak ten koste van de winstgevendheid van uw bedrijf. Omdat bedrijfsprocessen dus essentieel zijn, is het altijd aan te raden om kritisch te (blijven) kijken naar verbeterpunten, zeker wanneer:

  • er veel verspilling is van arbeidscapaciteit;
  • er sprake is van hoge werkvoorraden en/of lange wachttijden;
  • uw bedrijfsprocessen (te) lange doorlooptijden kennen;
  • er meer transacties of handelingen buiten het proces om worden afgehandeld dan binnen het proces.

Optimaliseren en/of automatiseren heeft vaak een negatieve klank. Bij het automatiseren van processen is de insteek om de efficiëntie te verhogen. Vaak betekent dit dat er met minder mensen hetzelfde werk gedaan kan worden. Mensen zijn bij automatiseringsprocessen dan ook regelmatig bang dat hun baan ‘op de tocht’ staat….Wij zien dit anders.

Een voorbeeld: U werkt momenteel met een Excelbestand waar u 1.000 regels handmatig moet bewerken. Door uw bedrijfsproces te optimaliseren kunnen wij ervoor zorgen dat we 70% van het bestand voor u automatiseren. Afgezien van een kleinere kans op fouten, scheelt dit ook veel tijd voor uw medewerkers. Er hoeven nu nog maar 300 regels bewerkt te worden in plaats van 1.000. Dit betekent dat u arbeidscapaciteit overhoudt.  In plaats van het verminderen van het aantal mensen binnen uw organisatie zien wij dit juist als dé mogelijkheid om met het bestaande aantal medewerkers uw bedrijf te laten groeien.

Hebben we uw interesse gewekt en wilt u eens met ons van gedachten wisselen over het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over onze manier van werken en het resultaat wat u hiervan kunt verwachten.