Ben-slider-015-1600x400

Projecten…  welk bedrijf heeft eigenlijk geen projecten lopen? In het gemiddelde bedrijf struikel je over de projectgroepen, waar mensen ook nog regelmatig tegen wil en dank in zijn geplaatst. Daarom lopen veel projecten niet vlekkeloos en dat is uiteraard niet de bedoeling  want een project wordt niet voor niks gestart. Projecten worden ingezet om een verandering te bewerkstelligen, doelstellingen te behalen en een positieve bijdrage te leveren aan bedrijfsprocessen.

Project Management is een vak apart

Er is geen enkel project hetzelfde. Dat komt omdat ieder project een andere doelstelling heeft en meestal  door wisselende projectgroepen wordt uitgevoerd. Toch zijn er bepaalde valkuilen die in veel projecten terugkomen zoals: het niet duidelijk formuleren van de doelstellingen, het niet definiëren van de gewenste resultaten, het niet halen van gestelde deadlines en het overschrijden van budgetten.

Om een project succesvol te laten verlopen is goed Project Management essentieel. Project Management  is het beheersen van het totale project,  hieronder vallen de volgende zaken:

  • De manier waarop het project wordt georganiseerd;
  • Hoe wordt het project voorbereid;
  • De manier waarop het project gepland en gemonitord;
  • De uitvoering van het project al dan niet in deelprojecten met bijbehorende teams;
  • De manier waarop het project wordt afgerond en geëvalueerd.

 

Een helikopterview

Een term die bijna onlosmakelijk verbonden is met Project Management is de helikopterview. Het hebben van een helikopterview betekent dat je door de bomen het bos blijft zien. Dat de grote lijnen worden herkend en bewaakt maar dat er ook oog is voor detail.

In de vaak complexe digitale wereld is het niet altijd even makkelijk om een helikopterview te hebben/houden op projecten. Simpelweg omdat er veel specifieke kennis nodig is over diverse ICT aspecten. Een specialist met kennis en vaardigheden op diverse gebieden kan dan uitkomst bieden. Heeft u die specialist binnen uw bedrijf, heel mooi! Zo niet? Dan kunnen wij u hierbij helpen.

Wij vinden het belangrijk om binnen de projecten met u samen te werken en samen te zoeken naar de best mogelijke oplossingen. We kunnen u veel uit handen nemen, desgewenst alles, maar wij vinden het belangrijk om u van A tot Z te betrekken bij het proces, het is en blijft tenslotte uw bedrijf.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van Project Management? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag wat u precies van ons kunt verwachten.